kuva: Kirsi Färm
kuva: Kirsi Färm

Metsään uppoutuminen

Sulje silmäsi. 
Hengitä syvään sammaleen tuoksuista ilmaa. 
Kuuntele metsän ääniä. 
Rentouta mielesi ja kehosi.
Päästä irti arjen turbulenssista. 
Unohda hetkeksi kaikki. 
Löydä oma luontoyhteytesi. 


LUONTO 
vaikuttaa meihin ihmisiin monin hyvin tavoin, onhan se meidän lajityypillinen elinympäristömme. On tutkittu, että luonnossa liikkuminen alentaa sykettä, parantaa immuunipuolustusta, vähentää kipua, stressiä ja tulehdustiloja. Luonnossa myös ajattelemme myönteisemmin, koemme elinvoimamme kohentuvan, muistimme paranee ja luovuus kukkii.

Tällaiseen läsnäolon ja hyvinvoinnin metsätilaan pääsee vain oleskelemalla luonnossa, mutta sitä voi myös vauhdittaa esimerkiksi metsään uppoutumisen menetelmällä.

METSÄÄN UPPOUTUMINEN
on luonnossa tehtävä joko ohjattu tai itsetehty harjoitus, jossa yhdistyy eri tekniikoita mindfulnessista, meditaatiosta ja kiinalaisesta voimistelusta. Uppoutuessasi metsään voit kokea syvän läsnäolon ja luontoyhteyden sekä purkaa stressitilaa. Ohjatulla retkellä opit kehotietoisuus-ja hengitysharjoitusten avulla päästämään  irti pään sisällä myllertävästä ajatusten tulvasta, huomiot olemustasi ja ympäristöäsi tietoisesti kaikilla aisteillasi sekä annat metsän viedä sinut hetken unohdukseen, syvän rentoutuksen tilaan. 

Olen valmistunut metsään uppoutumisen ohjaaksi vuonna 2019.

kuva: Suvi Heinonen
kuva: Suvi Heinonen

Kiinnostuitko? Tilaa Retkimuijan metsään uppoutuminen.

Järjestän räätälöityjä metsään uppoutumisen retkiä 4-20 hengen ryhmille pääasiassa Pirkanmaalla, Tampereen ympäristössä.